item1a1

De samenwerking tussen de Galerie De Zwarte Panter en Pjeroo Roobjee dateert van het prille begin van de galerie in de Hoogstraat te Antwerpen.

 

De expositie De wroetelkamer van de kleine laborant neemt de hele galerie in beslag en toont vooral recent werk maar ook een aantal oudere, zelden of nooit geëxposeerde schilderijen en tekeningen van Pjeroo Roobjee. De titel van de tentoonstelling heeft alles te maken met de bekommernissen, fantasma’s en vermommingen van de schilder – zowel deze van zijn jeugdjaren als die van het heden – en verwijst naar het gelijknamige en centrale werk van de expo. Een aparte plek wordt gewijd aan de plein-air olieverfschilderijtjes die in het zuiden van Frankrijk ontstonden. Het zijn in schijn arcadische, vredige en ietwat geïdealiseerde landschappen, doch zal de aandachtige kijker her en der een weinig tragiek en menig psychodramaatje in de penseelvoering ontdekken.

 

Tijdens de expositie wordt in de galerie de film van Minske van Wijk Goedjongstige demonen permanent vertoond. Deze film met gastrollen van Lena Zwaenepoel, MUGO, Herman Van den Broecke en Adriaan Raemdonck is een poëtisch essay over de notoire Belgische kunstenaar/schrijver Pjeroo Roobjee.

 

Naar aanleiding van de tentoonstelling verschijnt een map De wroetelkamer van de kleine laborant uitgegeven door Demian in samenwerking met De Vrienden van De Zwarte Panter en deze bibliofiele uitgave wordt voorgesteld tijdens de vernissage. De editie bestaat uit een gedicht, een originele bijgekleurde ets en een handgeschreven Labonieuwsje en is gevat in een luxe linnen overslagmap (26x18,5 cm), vormgegeven door Jelle Jespers. Oplage: 25 genummerde en gesigneerde exemplaren. Prijs: 250 Euro.

DSC0713crop
MINSKEPjerookaartfilmDeel1

Pjeroo Roobjee  De wroetelkamer
VAN 19 MAART 2017 TOT
MINSKEPjerookaartfilmDeel2
UitnodigingPJEROO2017DEFINITIEFDeel2
BoekPJEROO2017okv2DEF2Deel2
BoekPJEROO2017okv2DEF2Deel1
MG7964a
Pantergevel1
pjerooklein